B.the couple spent all the nights in hotels
C.the couple was welcomed during the trip
D.the couple drove along the Silk Road, from China to Brazil
【答案】
22.A
23.B
24.C
25.D
26.C
【解析】
试题分析:环游世界是许多人的梦想,中国一对年轻的夫妇实现了这个梦想。他们花费了两个月的时间从中国到英国,途经14个国家和地区,行程20000千米。在旅行中他们通过拍摄了近一万张照片,写日记的形式记录了沿途的风景不同的风俗和友好的人们。
22.A推理判断题。根据短文第一段Travelling around the world is a dream for many people, but
a young couple from China has made his dream come true. 环游世界是许多人的梦想,而中国一对年轻的夫妇实现了这个梦想。可以推断环游世界是这对中国夫妇的梦想,故选A。
23.细节理解题。根据第二段The journey covered about 20,000 kilometer, and they crossed 14 countries and regions(地区).可知他们行程20000千米,途经14个国家和地区。故选B。
24.C细节理解题。根据第二段Luo Chang and Ding Jie, a young couple from China’s G uizhou Province, spent two months drving from their home in Shanghai all the way to London.可知他们是开车旅行,故选C.
25.D细节理解题。根据短文最后一段During the trip, Luo and Ding took nearly 10,000 photos and kept diaries to record the beautiful scenery(风景), the friendly people and the different customs on the way.可知没有记录外国执照,故选D。
26.C推理判断题。根据短文We were driving on a highway or a country road to someone’s home. Someone you’ve never met but was already preparing dinner for you. We feel we have friends all over the world.可以推断这对夫妇在旅途中受到人们的热情招待,故选C。
【考点定位】新闻报道类短文阅读。
Amos Dudley, a 24-year-old boy who studies digital design at New Jersey University of Technology, felt ashamed about his teeth. But being a student, Dudley didn’t have the money to get braces(牙箍). So, he decided to
3-D print his own and marked down the DIY project in a recent blog post. His braces totaled less than $60, and after wearing them for 16 weeks, his teeth are also getting straighter.
Months ago, he mentioned on his blog that he avoided smiling for a while because he was unhappy with his teeth.
However, clear braces can get pricey, costing up to $8,000. But after studying some images of these expensive clear braces, something comes up on him--they looked like that one which can come from a 3-D printer.