2016-2017学年高中英语外研版必修2模块综合测评(五) Word版含(2)

2019-08-31 12:47

在上大学期间经常买书。

【答案】 C

11. From the fifth paragraph, we can see .

A. it's no good for publishers and sellers if the prices are too high B.publishers should have set the prices of books high C.booksellers can hardly earn their living by selling books D. the high prices of books were set by many factors

【解析】 推理判断题。第五段中作者提到,一方面想买书的读者买不起,另一方面,出版社和书商由于卖不出而把书堆在仓库里。因此A项正确。

【答案】 A

12. The writer of this article wished . A. the prices of books would be low

B.the prices of books would be lowered down soon C.the prices of books could be acceptable

D.he could buy books without worrying about the prices

【解析】 理解判断题。原文最后一段中作者希望像自己一样的普通读者能买得起书而不用考虑书的价格。

【答案】 C

D

Walking is the exercise of choice for most dieters.You don't need a gym membership to do this effective exercise.Here's how to prepare:

The only equipment you really need is a decent pair of walking shoes.What matters most is comfort.When you're shopping for shoes:

●Wear the socks you plan to exercise in.That way you'll get the best fit.

●Try on both shoes.Most people's feet aren't exactly the same size.Choose a pair that fits your larger foot.

●Allow a little extra room.Feet swell when you walk, so buy a pair with about a thumb's width between your longest toe and the toe of the shoe.

Sure, walking comes naturally.But the following tips will help you stay

- 6 -

comfortable and get the most out of your walk:

●Look ahead.Keep your neck straight and your head held high.If you have to look down to see where you're going, lower your eyes, not your head.

●Move both arms.Let your arms swing naturally at your sides, and you'll burn up to 15 percent more calories by keeping your arms moving.

●Don't carry unnecessary weight.Some people try to get in extra exercise by carrying a couple of light dumb-bells (哑铃), but fitness-walking experts say that's risky: The weights can pull you off balance and tighten muscles in your back or legs.

Walking is one of the safest activities.Still, the following tips may be helpful: ●If you're walking at night, wear a piece of reflective clothing. ●If the path is dimly lit, bring a good flashlight.

●When the weather's hot, be sure to drink some water before you set out and better take a bottle of water with you if you plan to walk quite a long time.

●If your path is rough, protect your ankles.Consider wearing a comfortable bandage for support.

13.According to the text, which of the following is correct? A. Wearing a piece of reflective clothing can make you look smart. B. Moving both arms while walking can help you lose more weight. C. You should buy shoes with a little extra space for your smaller foot. D. Losing weight by walking is always easy and effective without any danger. 【解析】 理解判断题。在第二处黑体字下边第二条Move both arms中内容可知,B项正确。

【答案】 B

14.What are possibly necessary if you walk through our town and then up a hill along a winding path on a hot evening?

a. good walking shoes c. light dumb-bells

e. a bandage f. a bottle of water A. a, b, c, d, e, f C. a, b, d, e, f

B.a, c, d, e, f D.a, d, e, f b. reflective clothing d.a flashlight

- 7 -

【解析】 细节理解题。从第三处黑体字下边第一条可知,在晚上要穿上反光的衣服,b正确,排除B、D两项。从第二处黑体字下最后一边中提到不要携带哑铃,可知c错误,排除A项。C项正确。

【答案】 C

15.What can be inferred about the author of the text?

A. He/She once got his/her legs injured while walking carrying light dumb-bells. B. He/She might live in a small town with dimly lit streets. C. He/She needs just a decent pair of walking shoes while walking. D. He/She is quite experienced in the exercise of walking.

【解析】 理解判断题。本文作者是在给减肥者提供走步运动的注意事项和方法等。从所列详细的小窍门可知,本文作者非常有经验。D项正确。

【答案】 D

Ⅱ.阅读填句(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

There's a lot of discussion these days about fit kids. Being fit is a way of saying a person eats well, gets a lot of physical exercise, and has a healthy weight. If you're fit, your body works well, feels good, and can do all the things you want to do. 16 · Eat a variety of foods, especially fruit and vegetables.

You may have a favorite food, but the best choice is to eat a variety. If you eat different foods, you're more likely to get the nutrients (养分) your body needs. 17

· Drink more water and milk most often.

18 And there's a reason why your school cafeteria offers milk. Kids need calcium (钙) to grow strong bones, and milk is a great source of this mineral.

· Listen to your body.

What does it feel like to be full? When you're eating, notice how your body feels and when your stomach feels comfortably full. Sometimes, people eat too much because they don't notice when they need to stop eating. 19 Over a period of time, it can lead to unhealthy weight gain.

· Be active.

- 8 -

One job you have as a kid — and it's a fun one — is that you get to figure out which activities you like best. Not everyone loves baseball or soccer. Maybe your interest is kickball or dancing. 20 Find ways to be active every day.

A. Eat less and take more exercise.

B.When thirsty, you should choose cold water. C.Eating too much can make you feel uncomfortable. D.Taste new foods and old ones you haven't tried for a while. E.Ask your parents to help you find and do your favorite activities. F.Here are four rules to live by, if you're a kid who wants to keep fit. G.Going to see the doctors regularly is a good way to keep the diseases away. 【答案】 16-20 FDBCE

Ⅲ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

There was once a boy who was very rich and clever but nothing could make him feel happy. He had almost everything a boy could ever want, so he was only 21 in the most rare objects. One day his parents bought him a very strange 22 . When the boy went to see his reflection (映像) in it, he looked very 23 . He tried smiling, 24 his reflection continued with its sad expression.

25 , the boy went off to buy sweets and lots of toys. He came home as happy as he could be, but he 26 looked sad in that mirror.

“What a(n) 27 mirror! It's the first time I've seen a mirror that didn't 28 properly!”

That afternoon he went out to buy some toys and on his way he saw a little girl who was 29 . The boy went over to see what had 30 to her. The little girl said that she couldn't find her parents.

Together the two children set off 31 them. As the little girl wouldn't stop crying, the boy spent all of his money buying her sweets to 32 her up. After much walking, they 33 her parents who were looking for her, very worried.

Then the boy said 34 to the family. When seeing the time, he 35 to head for home, without toys and without 36 . In his room, to his great surprise, he found a(n) 37 face in the mirror. And so he understood the 38 of that

- 9 -

mirror. The mirror could only reflect the 39 feelings of its owner. He felt really happy at having 40 that little girl.

【语篇解读】 一个有钱又聪明的小男孩得到一面镜子,但他发现无论自己表现得多开心镜子中的他看上去都是悲伤的。在帮助一名小女孩找到自己的父母后,小男孩才从镜中看到自己的脸上真正地绽放出幸福的光芒。

21.A. interested C. skilled

B.confident D.rich

【解析】 从上文的“He had almost everything a boy could ever want ...”可知小男孩只对稀罕的东西感兴趣。be interested in ...“对……感兴趣”。

【答案】 A 22.A. book C. sweet

B.mirror D.toy

【解析】 从下文的“... looked sad in that mirror”可知他的父母给他买了一面“镜子(mirror)”。

【答案】 B 23.A. shy C. excited

B.sad D.beautiful

【解析】 从第一段末的“... his reflection continued with its sad expression”可知镜子中的小男孩看上去很“悲伤(sad)”。

【答案】 B 24.A. for C. but

B.or D.and

【解析】 前后两个分句“He tried smiling”与“... his reflection continued with its sad expression”之间是转折关系,所以用but表转折。

【答案】 C 25.A. Proud

B.Hungry

- 10 -


2016-2017学年高中英语外研版必修2模块综合测评(五) Word版含(2).doc 将本文的Word文档下载到电脑 下载失败或者文档不完整,请联系客服人员解决!

下一篇:《空气调节用制冷技术》试题及其参考答案解析

相关阅读
本类排行
× 注册会员免费下载(下载后可以自由复制和排版)

马上注册会员

注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信: QQ: