生活的色彩就是学习
Unit 22
PassageA
话题:子女教育 词数:174 参考用时:6分钟
Many parents want their children to be famous one day. But do children have the same__1__?
A new__2___—Hi, Ke'ai is on at Beijing Children's Art Theatre. It tells the story of a boy called Ke'ai. His parents would like him to become a painter or a __3____ one day. They teach him to __4__and to play the violin, but Ke'ai doesn't enjoy these activities. Then one day Ke'ai's parents see Liu Xiang win a gold___5__ at the Athens Olympic Games, and they want him to be a sportsman.
\be__7___.\
The play shows us that it is good for parents to learn to ___8____their children. It helps parents to think about what kids want to do.
Young audiences(观众)enjoy the story, and also the__9__in the play. There are two songs in the play. One of them, \audiences can sing the song on their way home after the play! 1.A.jobs B. dreams C. habits D. hobbies 2.A.song B. film C. play D. opera
3.A.writer B. teacher C. sportsman D. musician 4.A.paint B. write C. run D. drive 5.A.match B. ring C. medal D. race 6.A.How B. Why C. When D. Where
7.A.myself B. different C. alone D. great
8.A.encourage B. understand C. criticize D. inspire 9.A.light B. clothes C. skill D. music
10.A.easy B. difficult C. important D. necessary 读后自主学习
【答案速查】参见答案P
【自我评价】我做对了_____题,我很棒!我做错了____题,没关系,再努力! 【答案还原】将正确答案填写到文中空格处。
【诵读全文】大声朗读文章3-4遍、整体感知全文,体悟作者意图。 【我来总结】完成下列学习任务,并加以背诵。 1. 短语互译
(1) a boy called Ke'ai ______________(2)be good for_____________ (3) 在回家的路上_________________ (4)考虑____________________ 2. 佳句翻译
(1) Many parents want their children to be famous one day.
_______________________________________________________________________ (2) It helps parents to think about what kids want to do.
_______________________________________________________________________ (3) So the audiences can sing the song on their way home after the play. _______________________________________________________________________ K12的学习需要努力专业专心坚持
生活的色彩就是学习
PassageB
话题:广告信息 词数:128 参考用时:3分钟 Lisa’s Gym Keep fit! Lose weight! Play basketball, do yoga(瑜伽), dance and meet many new friends! Price:¥40/hour Open time: Saturdays and Sundays Tel: 2133730 A Concert Do you like classical music? Come to the concert on Friday evening. The concert will begin at 6:30 in the Children’s Palace. Ticket price: Adults:¥120 Children(under 15):¥60 Star Wars USA wonderful movie at Huachen Cinema. Ticket price:¥80 Time: 6:00 pm —— 8:00 pm Dates: July 24 to July 27 Summer Job Do you like to talk with people? Do you like to work late? Do you like to work for a restaurant? Then come and work for us as a waiter. Please call Jenny at 8124697 for more information. 1.You can ______ at Lisa’s Gym. A. watch a movie B. find a job
C. listen to a concert D. play basketball
2. Mr. and Mrs. Smith and their 14-year-old son want to go to the concert, they have to pay ______ for the tickets.
A.¥120 B.¥180 C.¥300 D.¥240 3. Star Wars is the name of ______.
a cinema B. a movie C. a club D. a gym
4. Linda wants to find a job during her summer holiday, she can ______ for more information.
A. call 8124697 B. call Lisa
C. call 2133730 D. go to the Children’s Palace
5. Which of the following is TRUE? A. Lisa’s Gym is open every day.
B. You have to work late as a waiter in the restaurant.
C. You and your friend should pay 80 yuan for the movie. D. The movie will be on for a week. 读后自主学习
K12的学习需要努力专业专心坚持
生活的色彩就是学习
【答案速查】参见答案P
【我来总结】完成下列学习任务,并加以背诵。 1. 短语互译
(1) keep fit _____________ (2) lose weight _________________ (3)和某人交谈 _____________(4) 观看音乐会_______________ 2. 佳句翻译
(1) Come to the concert on Friday evening.
_______________________________________________________________________ (2) Do you like to work late?[来
_______________________________________________________________________ (3) Then come and work for us as a waiter.
_______________________________________________________________________
PassageC
话题:广告信息 词数:80 参考用时:3分钟 Book Description
This isn’t an education children’s picture book with plenty of facts to expand young minds. Sara Myers simply explains all about dogs with easy words or phrases. Children will learn about : ★What dogs are
★Where they can be found ★What they eat ★And much more !
The fantastic photos are sure fire your child’s imagination ,and keep them interested all the way through .
Publication Date :September 3,2013 Publisher: Hazed Published Language: English
1. You can most probably find the material above ________.
A. in a novel B. on a website C. in a news report D. in a TV program 2. Sara Myers is _______.
A. the mother of a child B. the name of a writer C. the owner of a pet store D. the name of a publisher
3. The book is written mainly for ________.
A. children B. teenagers C. adults D. old people 4. What is NOT mentioned in the material ?
A. The name of the book. B. The details of publication. C. The price of the book. D. The advantages of the book
5. According to the material, the book may be chosen for the reasons except__. A. easy English B. fantastic photos C. plenty facts D. lots of pages 读后自主学习
【答案速查】参见答案P
【我来总结】完成下列学习任务,并加以背诵。 1. 短语互译
K12的学习需要努力专业专心坚持
生活的色彩就是学习
(1) plenty of _______________ (2) expand young minds. _______________ (3)了解_______________ (4)总是,一直_______________ 2. 佳句翻译
(1) Sara Myers simply explains all about dogs with easy words or phrases. _______________________________________________________________________ (2) Where they can be found?
_______________________________________________________________________
(3) The fantastic photos are sure fire your child’s imagination. _______________________________________________________________________
K12的学习需要努力专业专心坚持
生活的色彩就是学习
Unit22
Passage A
读后自主学习 【答案详解】
1-5 BCDAC 6-10BABDA
1. B【解析】根据第一句话,许多的父母亲都希望他们的孩子在将来会出名。可推知句意:可是孩子们会有同样的梦想吗?dreams “梦想”。
2. C【解析】文章后面提到了这是一部 话剧。 play “话剧”。
3. D【解析】根据下文的play the violin 可知,父母亲想要他成为一名音乐家。 4. A【解析】根据上文的painter 可知,父母教给儿子画画。
5. C【解析】此处指的是刘翔在雅典的奥运会上获取金牌。a gold medal “一枚金牌”。 6. B【解析】为什么他们让我成为其他的人呢? why “为什么”。
7. A【解析】我只是想要做我自己。myself “我自己”,与上文的 someone else 构成对比。 8. B【解析】根据下文的:这有助于父母考虑孩子想要做什么,可推知句意:这个话剧表明了对父母亲而言学会理解孩子是很好的。understand “懂得;理解”。 9. D【解析】根据下文的“songs。”可以判断句意:观众喜欢这个话剧的故事情节与里面的音乐
10. A【解析】下句话提到了:观众在看完话剧之后的回家的路上能够唱话剧里面的歌曲,可推知,这首歌很容易学会。easy “容易的”。 【我来总结】完成下列学习任务,并加以背诵。 1. 短语互译
(1)一个叫可爱的男孩 (2) 对……有好处 (3)on one’s way home (4) think about 2. 佳句翻译
(1) 许多父母希望自己的孩子有一天能成为著名的。 (2) 它可以帮助父母考虑孩子想做的事情。
(3) 所以看完戏剧后,观众可以在回家的路上唱这首歌。
PassageB
读后自主学习
【答案详解】1-5 DCBAB
1. A 细节理解题。根据第一篇广告中的句子Play basketball 可知此题答案是D。 2. C计算分析题。根据第二篇广告文中提示Ticket price: Adult: ¥120, Children(under 15):¥60 (票价是成120元,15岁以下儿童60元)可知史密斯夫妇和他们14岁的儿子一共需120×2+60=300元,故选C。
3. B细节理解题。根据第三篇广告提示USA wonderful movie at Huachen Cinema (在华晨电影院的一部美国非常好看的电影)可知Star Wars是一部电影,故选B。
4. A细节理解题。根据第四篇广告原句Please call Jenny at 8124697 for more information.(请给珍妮打 8124697这个号码询问更多信息),可知此题选A。 5. B细节理解题。根据全文描述及第四篇广告中hen come and work for us as a waiter.(那么来作为服务员给我们工作)可知B的描述是正确的. 【我来总结】完成下列学习任务,并加以背诵。 1. 短语互译
(1)保持苗条 (2) 减肥 (3) talk with sb. (4) go to the concert 2. 佳句翻译
K12的学习需要努力专业专心坚持
生活的色彩就是学习
(1)星期五晚上来观看音乐会。 (2你喜欢工作到很晚吗? (3)那么过来当服务员吧。
Passage C
读后自主学习
【答案详解】1-5 BBACD
1.B推理判断题。阅读短文可知这是一本书的内容介绍故可能出自一个网站。故选B。
2.B推理判断题。根据 Sara Myers simply explain all about dogs with easy words or phrases.描述,可知萨拉迈尔斯可能是这本书的作者,故选B。
3.A推理判断题。根据 The fantastic photos are sure fire your child’s imagination and keep them interested all the way through.描述,可知这是一本开发儿童智力的书籍,故选A。 4.C细节理解题。阅读短文可知,这篇短文介绍了这本书的名字,出版信息和这本书的优点。没有介绍这本书的价格。故选C。
5. D细节理解题。根据关键词 with plenty of facts…with easy words or phrases. The fantastic photos……Language: English描述,可知这本书的优点在于使用了通俗易懂的英语,出色的图片和大重的实例。
【我来总结】完成下列学习任务,并加以背诵。 1. 短语互译
(1)大量,许多 (2)丰富孩子们的头脑 (3) learn about (4) all the way through 2. 佳句翻译
(1) 莎拉迈尔斯用简单的单词或短语简单地解释所有关于狗的事情。 (2) 在哪里可以找到它们?
(3)这些奇妙的照片肯定激发你孩子的想象力。
K12的学习需要努力专业专心坚持