Q: What do we learn from the conversation? 3. M: I wish I could see George here.
W: He was planning to come, but a moment ago his wife called to say that he had to take his
father to the hospital. Q: Who was ill?
4. W: I need a car this weekend, but mine has broken down.
M: I’m sorry to hear it, but you can always rent one if you have a license. Q: What does the man mean?
5. W: Did you go to the football match last Saturday?
M: Oh, yes. It was supposed to start at 2:30, but it was delayed fifteen minutes. Q: When did the football match start?
6. M: What do you want me to get? I’m leaving now. W: Pick up a bottle of milk and a loaf of bread, please. Q: Where is the man probably going?
7. M: If I were you I’d live in the city instead of going to work by train. W: But the country is so beautiful in spring and fall. Q: Where does the woman prefer to live?
8. M: Please buy two packs of cigarettes for me while you are at the store.
W: I am not going to any store. I’m going to see Aunt Mary, but I will get them for you at the
gas station.
Q: Where will the woman stop on her way?
9. M: What’s all that noise? It sounds as if it’s coming from next door. The Nelsons aren’t back yet,
are they?
W: I don’t think so. It must be the window-cleaner working upstairs. Q: Where does the woman think the noise is coming from? 10. W: Do you want a day course or an evening course?
M: Well, it would have to be an evening course since I work during the day. Q: What are they talking about? Section B Passage One
Our family is trying to decide where to go for our vacation this summer. Our son,Tom, wants to go to the Yellow Stone Park again to see the bears. We did that last summer. And what an experience it was! When we got there, we put up our tent and went to explore. As we returned, we heard our daughter Susie cry out. And then we saw a bear enter our camp. Tom wanted his father to chase him away. His father said, “No. It’s dangerous to chase a bear. And don’t let him chase you. ” Susie said, “What shall we do? Maybe we ought to climb a tree.” Tom said, “No. We’ve got to get him out of there. He might go to sleep in our tent.” “Maybe we could make him leave if we put some honey outside for him to eat.” Susie suggested. Then I said, “How are you going to get the honey? It’s in the tent. ” We watched the bear entered the tent and heard him upset everything inside. “ It’s foolish for us to try to catch him.” said my husband, “Leave him alone and wait for him to come out.” We waited, but the bear stayed inside. We had to sleep in the car.
Questions 11 to 14 are based on the passage you have just heard. 11. Where have the family decided to go in the vacation this summer? 12. Who do you think saw the bear first?
13. What did they do when they saw a bear enter their tent? 14. What did the bear do in the tent? Passage Two
I flew to San Francisco to take care of some business with Mr. Jordan. But as soon as I arrived, I got sick and couldn’t meet with him. I had to call our appointment off. Then, when I felt better I thought about visiting him at his home, but he lived too far away. I tried to telephone him during office hours, but he was busy. The receptionist said that Mr. Jordan would call me back, but he didn’t. I gave up trying to make a new appointment because it would take more time and effort than I wanted to spend. A few days later, I saw a man on the street who looked like Mr. Jordan, and I called out to him. It was someone else. When I returned to my hotel that day, I found a message, which said that Mr. Jordan had gone out of town on some sudden unexpected business. I was sorry I had missed seeing him, but I really enjoyed my sightseeing in San Francisco. Questions 15 to 17 are based on the passage you have just heard. 15. Why couldn’t the speaker meet Mr. Jordan when he got to San Francisco? 16. Why did the speaker give up making another appointment? 17. What do we learn from the story? Passage Three
A six-year-old boy has been found alive after spending four days and five nights in an icebox that was buried under tons of ruins in Thursday’s big earthquake.
The boy, Tom, was found early yesterday in the village of Sem as rescuers were working to pull his father out of the ruins of their home.
Hearing a faint cry of “Get me out, get me out”, rescuers dug down another 1.5 meters and found the boy in the icebox. He was pronounced in a good condition, suffering only four or five slight wounds.
Tom’s eight brothers and sisters died in the earthquake, which officials say may have killed as many as 50,000 people.
By Sunday foreign doctors were leaving the earthquake areas as hope had faded of finding any more survivors.
Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard. 18. What happened to the boy in the earthquake?
19. How many days had passed before the boy was rescued? 20. How did the boy survive the big earthquake?
Unit 5
Part Ⅰ Listening Comprehension
A.答案与详解 Section A
1. 【答案与详解】C。综合推断题。通过问“Have you seen my keys?”可推断她在寻找钥
匙,所以C项与题意相符。
2. 【答案与详解】D。BUT题型。解题的关键是“but could you tell me where I can find a
telephone?(但是您能告诉我哪里能打电话吗)”,因此D项符合该题意。
3. 【答案与详解】D。综合推断题。考题的关键是“I wish I had”虚拟语气与but引导的转
折。本句大意:“真希望我去过,但实际上我只去过New York and Boston。”。所以选折D项。
4. 【答案与详解】A。BUT题型。解题的关键是“But my company is there.(我的公司在那里。)”
即我愿意选择离公司近的地方居住。A项符合该题意。
5. 【答案与详解】A。综合推断题。通过“when I take tests, I guess a lot(考试时我猜很多)”
可推断她是撞运气。A项符合该题意。
6. 【答案与详解】B。数字运算题。问“How many students went to that English class?”答“Thir-
ty-three out of ninety-nine students did.”,可以计算出是1/3。B是正确答案。
7. 【答案与详解】B。词汇题。解题的关键是“We’re really looking forward to it.(我们真的
盼望着呢。)”。surprised意为“吃惊的”;delighted意为“高兴的”;sorry意为“难过的”;unhappy意为“不高兴的”,由此可以看出B项符合该题意。
8. 【答案与详解】A。综合推断题。通过回答“He was late again. The boss says if he’s late again
he’ll be fired.”可以推断他今天心情不好是因为他经常迟到,如果再迟到,老板要开除他,但没提迟到的原因,所以选A。
9. 【答案与详解】C。综合推断题。通过回答“I’ll probably just stay where I am for a while before
making a decision.(在做出决定之前,我就呆在原地方一阵。)”可以推断他还没有决定。因此C项符合该题意。
10【答案与详解】.C。综合推断题。男的说“It’s not my idea of a holiday to go and lie on the beach
all day.(我不想假期整天躺在沙滩上。)”,她说“Really? That’s just what I like.(真的?那正是我喜欢的。)”。由此可以推断:假期时,她喜欢整天躺在沙滩上。所以选C。 Section B Passage One
【短文大意】本文主要介绍了在美国New England从事农业的艰难。主要的困难是石头,因为它层出不穷,每年都有新石头长出来,年年要把石头运出田地,石头之多,甚至当地人用它来建篱笆。 11.【答案与详解】
此选B。
12.【答案与详解】D。综合推断题。文章说每年冬天都有新石头长出来,现在依然,这就是
为什么“stone walls are used instead of fences”,可以推断选项D为首选。 13.【答案与详解】
D。综合推断题。短文开始如是说“New England has many trees and thin
rocky soil.”,由此可见,New England土地贫瘠,而且全文重点论述了石头带来的困难,因此,D项符合该题意。 Passage Two
【短文大意】本文主要介绍了Doctor Fagan对三个月大的婴儿所做的智力测试。他认为通过对婴儿的观察能力和记忆力的测验,可以判断婴儿的智力水平,因此可以在早期对智力低下
B。同义替换题。“Then the farmer has had the difficult job of removing
stones from his land.”, removing stones from his land= removing stones from his field。因
的婴儿提供帮助,还可以挑选出贫困家庭中的优秀孩子。
14.【答案与详解】C。细节判断题。短文中提到“Doctor Fagan’s tests are easy to carry out.”与选项C意思相同。
15.【答案与详解】A。综合判断题。短文中提到“If they have seen it before, they soon become
bored.(如果从前看过,他们很快就不耐烦了。)”,而且从“babies who recognize things they have seen before have good memory and perform better later in life.(认出见过的东西的孩子记忆力好,日后生活中表现也更好。)”,我们可以推断A项符合题意。
16.【答案与详解】B。细节判断题。短文中提到“By his test children of low intelligence could
be identified when they are very young and then they can be given extra help early in life.(通过他的测试,能把低智商的孩子在很小的时候查出来从而在早期就能给予他们额外的帮助。)”,由此可得出答案为B项。 Passage Three
【短文大意】本文主要介绍了孩子的饮食习惯问题。孩子不吃饭,家长不用担心,不必强迫孩子进食;孩子对于食物的好恶实际上是受家长的影响,家长应该给孩子树立好的榜样,培养孩子的好习惯。
17.【答案与详解】A。细节判断题。考题的关键是“If a child won’t eat, let him do without.(如
果孩子不吃,就让他不吃。)”,这句话和选项A意思相同。 18.【答案与详解】
B。综合推断题。文中提到“…often follow their parents’ examples when
it comes to eating (吃饭孩子效仿父母)”,以及强迫孩子进食,给孩子零食等不好习惯都是父母所为的,因此选B。
19.【答案与详解】D。综合推断题。孩子父母平时只给他吃奶酪和土豆,他祖母生气就没给
他奶酪和土豆,由此推断出祖母没给孩子平时吃的食物。因此选D。
20.【答案与详解】C。综合推断题。全文讲述了父母给孩子造成的不好的饮食习惯,反过来
说,就是要求家长给孩子树立好的榜样,培养孩子的好习惯。因此选C。 B.Script of Unit 5 Section A
1. W: Have you seen my keys? I couldn’t find it anywhere.
M: Have you looked in your pockets and your drawers or in your handbag? Q: What’s the woman’s problem?
2. W: I am sorry, Sir. The train for Manchester has already departed. M: Thank you, but could you tell me where I can find a telephone? Q: What does the man want to know?
3. W: Since you have made so many business tours, you must have visited most parts of the
country.
M: I wish I had, but as a matter of fact New York and Boston are the only places I’ve ever been to.
Q: What do we learn from the conversation?
4. W: If I were you, I would choose to live in the suburb. There’s always a lot of noise and pollution in the city center.
M: I know what you mean, but my company is there. Q: Why does the man prefer to live in the city?
5. M: How can you pass the reading exam if you can’t even read? W: Well, when I take tests, I guess a lot, and I always get by. Q: How does the woman manage to pass the reading exam? 6. W: Tell me, John, how many students went to that English class? M: Thirty-three out of ninety-nine students did. Q: What was the ratio of the students attending the class? 7. M: How do you feel about moving to New Mexico? W: We’re really looking forward to it. Q: How does the woman feel about moving? 8. M: Bob seems to be in a bad mood today.
W: He was late again. The boss says if he’s late again he’ll be fired. Q: What does the conversation tell us about Bob?
9. W: What do you plan to do this summer? Going home to visit your parents? M: I’ll probably just stay where I am for a while before making a decision. Q: What does the man plan to do?
10. M: It’s not my idea of a holiday to go and lie on the beach all day. W: Really? That’s just what I like. Q: What does the woman mean? Section B Passage One
In some parts of the United States, farming is easy, but farming has always been difficult in the northeastern corner of the country, which is called New England. New England has many trees and thin rocky soil. Anyone who has wanted to start a new farm there has had to work very hard. The first job has been cutting down trees. The next job has been digging the remaining parts of the trees out of the soil. Then the farmer has had the difficult job of removing stones from his land. This work of removing stones never really ends because every winter more stones appear. They come up through the same soil from the rocks below. Farmers have to keep removing stones from the fields. Even today farms, which have been worked on for two hundred years, keep producing more stuff. And that is why stone walls are used instead of fences around New England fields. The stone walls are not high. A man can easily climb over them, but they keep the farmer’s cows from joining his neighbor’s cows.
Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard. 11. What has been a difficult job for the farmers in New England? 12. Why don’t farmers in New England build fences? 13. What have we learned about the soil in New England? Passage Two
Can you test the intelligence of babies as young as three months? Doctor Jolson Fagan claims that through giving babies a test he is able to predict their ability later in life. Doctor Fagan’s tests are easy to carry out. They’re based on his interest in the way babies observe the world. Babies tend to look more at objects, which are new to them. So Doctor Fagan measures the links of time babies sticks their glance on new things. For example, he may show them a photograph or a