(B)
7.He tried to find out the problems ________ in the article.
8.Project Hope has raised much money from people ________.
9.Sooner or later I think you will ________ working here.
10.A friend ________ is a friend in deed.
Ⅱ.英汉互译。(5分)
11.As a matter of fact, it is a program that helps homeless people.
___________________________________________________________
12.You shouldn’t leave. You’d better see it for yourself.
___________________________________________________________
13.她来北京3年了。(用for)
___________________________________________________________
14.他们力争让流浪儿童重新过上正常的生活。
___________________________________________________________
15.大多数人因气候寒冷而生病。
___________________________________________________________
Ⅲ.书面表达。(10分)
根据下面提示写一篇80词左右的日记。
1.5月1日,星期六,天气晴朗;
2.上午9点,我和同学们一起去农村参观,沿途看到许多稻田、树林、工厂、商店和学校;
3.10点到12点我们参观了10户农家,了解到不少农民因种菜和养蚕而致富,有的还买了彩电,生活比以前好多了。据说有几位美国朋友还要来参观呢!
4.祝愿他们的生活越来越好。
参考词汇: 养蚕raise silkworms
参 考 答 案 及 解 析
Ⅰ. 1.D buy (bought) 是非延续性动词,不能用表示时间段的完成时,它要换成相应的
延续性动词。
2.B see for your self 意为“亲自看,亲自了解”。故选B。
3.A 本题主要考查once的用法。表示“一旦 就 ”,故选A。
4.B 本题考查词组provide sb. with sth. 提供某人某物。故选B。
5.A 本题考查强调句型结构It is +adj.+ for sb. + to do sth. 和词组be good for sb. to do sth.
的运用。故选A。
6.C 根据句意及句型结构可知,此处需要的是形容词。A是副词,B、D词意不符。
7.C used to be“过去常常是”,get used to“习惯于 ”。
8.A since“自从 以来”,主句是现在完成时态,从句是since引导的时间状语从句。
9.B aim to do sth. 意为“目的是,力求达到”,又因前有be动词,因此用-ing形式。故选B。
10.C in the past 2 years 为介词短语做时间状语,通常与现在完成时连用,故选C。 Ⅱ. 11.C 12.D 13.A 14.E 15.B
Ⅲ. 16.C 表示将要发生的变化,用将来时,故选C。
17.B 此句用and表示顺承。故选B。
18.A 根据本句的并列句and most of them will live longer than before推断本句也是将来
时态,there be的将来表现为“there will be”形式。故选A。
19.C 在比较级前常用much, even, a lot等来加强语气,此句是用much来加强比较级语
气的。表示“计算机将会小得多而且更有用”。故选C。
20.B 本题考查at least这个短语,表示“至少”。故选B。
21.D 计算机的学习是一门学科的学习,而不是话题或是课程的学习,subject 指学
科, classes和lessons 指课程。故选D。
22.B 介词for后加动名词短语,watching TV构成介词短语在本句中作目的状语。故选
B。
23.C another限定修饰单数名词, the other用于one … the other句式中,表示“一个
另一个 ”,others相当于other countries而本句中空后有countries。故选C。
24.D 本题用不定式来作目的状语。故选D。
25.C 根据题意: 未来的工作也将是不同的。故选C。
Ⅳ.(A)
26.F 由文章第一段 … some high school and college students … or rest homes. 可知此句
话错误。
27.F 由Other young volunteers go and work in the homes of people... mow their lawns. 可
知此句话错误。
28.T 由For boys who no longer … from their fathers. 可知此句话正确。
29.F 由Most of these clubs use a lot of high school ... young boys and girls. 可知此句话错
误。
30.T 由文章最后一句话可知此句话正确。
(B)
31.B 由全文内容来看,讲述的都是有关城市中火车的话题。
32.B 由Its length was 23.6 kilometers. 可知选B。
33.D 由The oldest part of the train line, from Beijing Zhan to Ping Guo Yuan was opened in
1969. 以及文中的图表可知选D。
34.C 由The 16-kilometer-long“circle line”was finished in 1987. 可知选C。
35.A 用排除法可知B项与文中内容It is said that as the population of a city grows, so do
its problems. 可知B项错误。文中只是讲述北京市内火车的情况,因此可排除C
项。从图示中可查出北京环线内的具体站数应为19,故D项排除。
(C)
36.We call him an orphan.
37.They stand for “Save Our Souls”.
38.There were 170.
39.Yes, she can.
40.No, they don’t.
Ⅰ.(A)1.provides 2.purpose 3.social 4.inventions 5.matter
(B)6.homeless 7.mentioned 8.at home and abroad 9.get used to 10.in need Ⅱ.11.实际上,它是一个帮助无家可归的人的组织。
12.你不该离开,最好亲自看看。
13.She has been in Beijing for three years.
14.They aim to make homeless children return to a normal life.
15.Most people are sick because of the cold weather.
Ⅲ.参考范文:
May 1st, Saturday Sunny
At nine in the morning, I went to the countryside with my classmates. On the way we saw many rice fields and woods on both sides of the road. Farmers have built factories, shops and schools in many villages. Between ten and twelve we visited ten families. Many farmers who grew vegetables and raised silkworms became rich. Some families have bought color TV. Their life is much better than before. It’s said that some American friends would come to visit their village, too. I hope the farmers’ life will be better and better.