31. Mary‘s strong love for her country is ____________ in his recently published poems. [本题1分] (A) relieved (B) reflected (C) responded (D) recovered
你选择的答案: [前面作业中已经做正确] [正确] 正确答案:B
解答参考:[第七单元] B reflect 意为―反映;表现;反射(光、热、声等)‖ relieve 意为―减轻‖ respond 意为―作出反应‖ recover 意为―恢复‖
32. At the foot of the mountain ____________. [本题1分] (A) a village lie (B) lies a village (C) does a village lie (D) lying a village
你选择的答案: [前面作业中已经做正确] [正确] 正确答案:B
解答参考:[第七单元] B 此句为倒装句。为了强调状语,而把表示地点的介词短语放在句首,并且谓语动词是不及物动词时,主谓语需倒装。
33. It is understood that the filming of Heroes is almost complete and the film is not ____________ to be delayed. [本题1分] (A) possible (B) likely (C) easy (D) available
你选择的答案: [前面作业中已经做正确] [正确] 正确答案:B
解答参考:[第七单元] B sb./ sth. is likely to do sth. 为固定结构,表示―某事或某人可能……‖;后接不定式时,possible 用于 it is possible for.. to do 的结构,与 easy 的用法相同;available(意为―可利用的,可得到的‖)后面不跟不定式
34. This morning I got up early and went to work only ____________ there was nobody in the office because it is Sunday. [本题1分]
(A) finding (B) to find (C) found (D) being found
你选择的答案: [前面作业中已经做正确] [正确] 正确答案:B
解答参考:[第七单元]B only to do sth. 作结果状语,表示未曾料到的结果。
35. I was taking a rest in my bedroom, ____________ I heard a loud shout ―stop the chief‖ come from the outside. [本题1分] (A) After all (B) First of all (C) All of a sudden (D) All in all
你选择的答案: [前面作业中已经做正确] [正确] 正确答案:C
解答参考:[第七单元] C after all 意为―毕竟‖;first of all 意为―首先‖;all of a sudden 意为―突然‖;all in all 意为―总而言之‖
36. It wasn‘t until nearly a month later ____________ I received the manager‘s reply. [本题1分] (A) since (B) when (C) as (D) that
你选择的答案: [前面作业中已经做正确] [正确] 正确答案:D
解答参考:[第七单元] D 本句强调时间 nearly a month later, 用 not until 的强调句型,即 It is/was not until +… +that…(that后的句子用肯定句)
37. You will find this map ____________ great value in helping you to get round London. [本题1分] (A) for (B) at
(C) of (D) in
你选择的答案: [前面作业中已经做正确] [正确] 正确答案:C
解答参考:[第七单元] C ―(be)of + 抽象名词‖相当于对应的形容词,常作表语、定语或宾补
38. Never before ____________ in greater need of modern public transport than it is today. [本题1分] (A) has this city been (B) this city has been (C) was this city (D) this city was
你选择的答案: [前面作业中已经做正确] [正确] 正确答案:A
解答参考:[第七单元] A 否定词 never放在句首,后面的句子要部分倒装。且根据题意,应该选用现在完成时
39. We wanted to get home before dark, but it didn‘t quite ____________ as planned. [本题1分] (A) make out (B) turn out (C) go on (D) come up
你选择的答案: [前面作业中已经做正确] [正确] 正确答案:B
解答参考:[第七单元] B turn out 意为―结果(是);证明(是);原来(是)‖,此句中与作为表语的 as planned连用,turn out 后常接―(to be) + adj./adv./n.‖或 that 从句;make out 意为―理解,勉强看出,认出来‖;go on 意为―继续‖;come up 意为―上升,提高,产生,发生‖
40. When I heard the report, John said that George was the person ____________. [本题1分] (A) to send (B) for sending it (C) to send it to
(D) for sending it to
你选择的答案: [前面作业中已经做正确] [正确] 正确答案:C
解答参考:[第七单元]C 本句不定式作定语,中心词 the person 作介词 to 的逻辑宾语。
二、阅读理解、完形填空题(共5道小题)
41.
Advertising is a form of selling. It makes you want to buy a product or a service. In order to attract your interest it uses various approaches. One is the emotional approach. For example, consider an advertisement for a blanket. It is beautifully printed in full color. It shows a young woman looking dreamily at a pretty blanket. ―To you a blanket is more than a source of warmth,‖ it says. ―You need beauty as well as a good night‘s sleep.‖ Looking at the advertisement, you may feel flattered. You may feel yourself different from those who buy blankets simply for warmth. And so you may want to have one yourself. In the same way, a man may buy a certain make of car just because he wants to impress his friends. This seems ridiculous, of course, since people buy a car as a means of transportation. But there are many people who secretly feel that a certain car will give them prestige. To realize this, you have only to look at TV commercials in which nice-looking cars are shown together with people everyone admires.
On the contrary, when a man buys a delivery truck for his business that is not the case. Here he will not try to seem important as he may when he buys a luxury car. What he has in mind is a truck that will do its job efficiently. Similarly, a woman buying a refrigerator will not be led by her emotions so easily. She wants to know such facts as how much food it can hold and whether the food is easy to reach. In such cases, advertising is generally straightforward. It gives you the facts about a product rather than an idea. Generally, advertisements use either the emotional or the rational approach, or a combination of the two.
Advertising reflects our way of living. This is one reason why an American university has recently set up a place storing historical records for TV commercials that have been used in the past. They will be useful in learning why people really behaved, thought, and acted as they did in the days when these commercials appeared on TV. [共5题]
(1) What does advertising sell? [本题2分] (A) A product or a service. (B) Emotion or ration (C) Facts or ideas. (D) Impression or prestige. 你选择的答案: A [正确] 正确答案:A
(2) What will you feel when looking at the advertisement at which a beauty is looking dreamily? [本题2分] (A) to be worried (B) to be relaxed
(C) to be praised and pleased (D) to be cheated
你选择的答案: C [正确] 正确答案:C
(3) Which ―make‖ in the following sentences is the same as the one (underlined) in Para. 2? [本题2分] (A) My parents always make me do my homework before I go out. (B) With blood pouring from his leg, he made it to a nearby house. (C) It‘s one of the most popular makes of satellite phone on the market. (D) None of the above. 你选择的答案: C [正确] 正确答案:C
(4) Which of the following commodities should use the emotional approach in advertising according to the passage? [本题2分] (A) delivery truck (B) car (C) refrigerator (D) washing machine 你选择的答案: B [正确] 正确答案:B
(5) According to the passage, which of the following statement is NOT true? [本题2分] (A) Advertising can help us to know how people live in the past.
(B) The emotional approach focuses on the customers‘ feelings while the rational approach concentrates on the products‘ functions (C) What you buy should make others think highly of you.
(D) To some degree, TV commercials can help people make decisions. 你选择的答案: C [正确] 正确答案:C 参考答案:
[第七单元]; 第5小题:C 细节题。根据文章的第四段―Advertising reflects our way of living‖( 广告反映人们生活方式)所以 A 正确。 B 答案的意思是情感诉求方式 重在消费者的情感因素而理性诉求方式则偏重产品的功能,这与整篇文章的意思相符。而 D 意指电视广告在某种程度上能帮助人们下决定,这一点也可以重文章中推断出来。而 B 则是错误的(你买的东西应该让别人高看你)
42.
A few years ago I was shopping with a friend and his 12-year-old daughter in downtown San Francisco. A street musician, whom my friend happened to know from his own musician days, was playing the saxophone (萨克斯 管) on a street corner. His name was Clifford, and he had attracted a large crowd with his performance. After he finished, my friend introduced him to me and his daughter. Clifford asked her if she played any instrument. When