she replied that she was taking trumpet (小号) lessons and played in her junior high school band, he said, ―That is fine, little lady. Learn your instrument well and you can play anything.‖
Somehow these simple yet wise words struck me as appropriate not only for a trumpet player but also for a reader. If you learn to read well, you can read anything you want—not just newspapers and magazines, but more difficult material like philosophy, file criticism, military history—whatever interests you as your confidence grows. You would not be limited in any way. If you have the vocabulary—or at least a good dictionary near at hand—you can pick up a book, concentrate on it, and make sense of the author's words.
In the United States, reading instruction often ends at elementary school, so students sometimes have difficulty as they progress through school. They must take their assignments armed only with their elementary school reading skills. The result, too often, is frustration and loss of confidence. And the assigned reading in your college courses will be even greater than they were in high school. Developing Reading Skills is designed to accomplish several tasks to show you the skills that will enable you to read with greater comprehension, to help you cope with reading assignments with confidence, and to teach you to become an active reader. [共5题]
(1) The author develops his point by starting with ______. [本题2分] (A) an example (B) an accident (C) a statement (D) a contrast
你选择的答案: A [正确] 正确答案:A
(2) Which of the following statements is implied in Paragraph 1? [本题2分] (A) Clifford was good at playing the saxophone. (B) The author‘s friend was once a street musician. (C) The 12-year-old girl played the trumpet very poorly. (D) Clifford was a good music teacher. 你选择的答案: A [正确] 正确答案:A
(3) How does the author think about Clifford‘s words? [本题2分] (A) humorous, correct, simple (B) ridiculous, incorrect, ludicrous (C) wise, plain, correct (D) stupid, useless, incorrect 你选择的答案: C [正确] 正确答案:C
(4) With good reading skills, you can ______. [本题2分]
(A) understand anything you read with few difficulties
(B) work out the author's meaning if only you concentrate on the book (C) understand what you read with the help of a good dictionary (D) concentrate on whatever you read 你选择的答案: A [正确] 正确答案:A
(5) It can be inferred from the last paragraph that Developing Reading skills ______. [本题2分] (A) is directed to elementary school students (B) centers around vocabulary building skills (C) offers elementary reading skills (D) aims at helping students read better 你选择的答案: D [正确] 正确答案:D 参考答案:
[第七单元]; 第5小题:D 推断题。文章最后一段中作者认为阅读技巧的教授只停留在小学阶段会给学生在中学以及大学的学习带来困难,而扩展阅读技巧还可以使学生的理解力更强,更自信的完成阅读任务以及成为积极的读者。因此选 D,目的是帮助学生更好的阅读。
43.
Advertisements make us want too much, so we get the idea that the only purpose of advertising is to sell goods. But it is not completely right. Advertisement has another equally important function—to inform. A great deal of the knowledge we have about household goods derives largely from the advertisements we read. Advertisements introduce us to new products or remind us of the existence of ones we already know about. Supposing you wanted to buy a washer, it is more than likely you would obtain details regarding performance, price, etc., from an advertisement.
Lots of people pretend that they never read advertisements, but this claim may be seriously doubted. It is hardly possible not to read advertisements these days. And what fun they often are, too! Just think what a railway station or a newspaper would be like without advertisements. Would you enjoy gazing at a blank wall or reading railway byelaws while waiting for a train? Would you like to read only closely printed columns of news in your daily paper? A cheerful, witty advertisement makes such a difference to a drab wall or a newspaper full of bad news.
We must not forget that advertising makes a positive contribution to our pockets. Newspapers, commercial radio and television companies could not subsist without this source of revenue. The fact that we pay so little for our daily paper, or can enjoy so many broadcast programs is due entirely to the money spent by advertisers. Just think what a newspaper would cost if we had to pay its full price!
Another thing we mustn‘t forget is the ?small ads.‘ in virtually every newspaper and magazine. What a tremendously useful service they perform for the community! Just about anything can be accomplished through these columns. For instance, you can find a job; buy or sell a house; announce a birth, marriage, or death in these small ads. [共5题]
(1) According to the passage, advertisements will NOT make us ____________. [本题2分] (A) buy something
(B) know the functions of some new goods (C) learn some knowledge
(D) forget the old things that are already known by people 你选择的答案: 前次作业时已经做对 [正确] 正确答案:D
(2) What will you possibly want to know from a washer advertisement? [本题2分] (A) some details.
(B) how much it will cost. (C) its functions. (D) all of the above.
你选择的答案: 前次作业时已经做对 [正确] 正确答案:D
(3) What is the author‘s attitude towards most people‘s claim that they never read advertisements? [本题2分] (A) doubt (B) agreement (C) acceptance (D) in favor of
你选择的答案: 前次作业时已经做对 [正确] 正确答案:A
(4) According to the text, which of the following statements is true? [本题2分] (A) only TV commercials are useful in daily life (B) advertisements help to change our life (C) advertisements should be serious
(D) advertisements make us spend more money on newspaper, magazines and broadcast programs. 你选择的答案: 前次作业时已经做对 [正确] 正确答案:B
(5) In the passage, the author is focusing on ____________. [本题2分] (A) how people buy things through advertisements
(B) the useful service of advertisements to the community (C) how advertisers spend their money
(D) the advantages and disadvantages of advertisements 你选择的答案: 前次作业时已经做对 [正确] 正确答案:B 参考答案:
[第七单元]; 第5小题:B 细节题。全文阐述了广告在社会生活中所起的作用。因此选 D(广告对社会的益处)
44.
Many visitors finds the fast pace at which American people move very troubling. One‘s first impression is likely to be that everyone is in a rush. City people always appear to be hurrying to get where they are going and are very impatient if they are delayed even for a brief moment.
At first, this may seem unfriendly to you. Drivers will rush you; storekeepers will be in a hurry as they serve you; people will push past you as they walk along the street. You will miss smiles, brief conversations with people as you shop or dine away from home. Do not think that because Americans are in such a hurry they are unfriendly. Often, life is much slower outside the big cities, as is true in other countries as well.
Americans who live in cities such as New York, Chicago, or Los Angeles, often think that everyone is equally in a hurry to get things done; they expect others to ―push back‖, just as city people do in Tokyo, Singapore or Paris, for example. But when they discover that you are a stranger, most Americans become quite kindly and will take great care to help you. Many of them first came to the city as strangers and they remember how frightening a new city can be .If you need help or want to ask a question, choose a friendly looking person and say, ―I am a stranger here. Can you help me?‖ Most people will stop, smile at you, and help you find you way or answer your questions. But you must let them know that you need help. Otherwise they are likely to pass you by, not noticing that you are new to the city and in need of help. Occasionally, you may find someone too busy or perhaps too rushed to give you aid. If this happens, do not be discouraged; just ask someone else. Most Americans enjoy helping a stranger. [共5题]
(1) Many people who first visit the United States will find that _______. [本题2分] (A) America is a highly developed country
(B) American city people seem to be always in a rush (C) the fast pace in American life often causes much trouble (D) Americans are impatient and unfriendly people 你选择的答案: 前次作业时已经做对 [正确] 正确答案:B
(2) When the author says ―You will miss smile‖, he means ___________. [本题2分] (A) you will fail to notice that Americans are pleasant and happy (B) you will be puzzled why Americans do not smile at you (C) you will feel that Americans do not seem very friendly (D) you will find that Americans don't have much sense of humor
你选择的答案: 前次作业时已经做对 [正确] 正确答案:C
(3) In the author‘s opinion, ___________. [本题2分]
(A) it is true that life in New York is much faster than that in any other city (B) people living outside big cities are lazy and miserable (C) most American people enjoy living in the suburbs of big cities (D) those who are busy are not necessarily unfriendly 你选择的答案: 前次作业时已经做对 [正确] 正确答案:D
(4) The life pace in cities is much ___________ than the one outside cities. [本题2分] (A) faster (B) slower (C) happier (D) sadder
你选择的答案: 前次作业时已经做对 [正确] 正确答案:A
(5) If you say to an American that you are a stranger there, most probably he will _________. [本题2分] (A) offer his help (B) stop smiling at you (C) help you find the way
(D) reply that he is pleased to meet you 你选择的答案: 前次作业时已经做对 [正确] 正确答案:A 参考答案:
[第七单元]; 第5小题: A 细节题。文章第三段―But when they discover that you are a stranger, most Americans become quite kindly and will take great care to help you‖(但是当他们发现你是陌生人的时候,大多数美国人会变得非常善良并会不辞劳苦的帮助你)因此选 A(提供帮助)
45. Maybe you know that the letter ―V‖ stands for Victory in western countries. But do you know the __(1)__ of the sign?
During World War II, Europe was occupied by the Germans. A lot of people __(2)__ to Britain. Among them was one Belgian ( 比利时人 ) __(3)__ Victor Dalveli. He loved his country very much. And every day, he u sed shortwave radio to broadcast to the Belgian people, calling __(4)__ them to resist the German occupies. On the last day of 1940, he asked his countrymen to write the __(5)__ ―V‖ wherever they could to show their determin