正保远程教育(美国纽交所上市公司 代码:DL)
D language learning takes place effectively 答案:D
职业培训教育网名师解析:D 最后一段提到 “Researchers have long suspccted there is a “critical period” for language development, after which it cannot procccd with full success to fluency”,说明关键期过了以后,语言学习就不能很成功地达到流利的程度。由此看出,关键期是语言学习可以有效发生的时期,所以答案是D。
第5部分:补全短文(第46-50题,每题2分,共10分)
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。
Toads are Arthritic and in Pain
Arthritis (关节炎)is an illness that can cause pain and swelling in your bones. Toads (蟾蜍),a big problem in the north of Australia, are suffering from painful arthritis in their legs and backbone, a new study has shown. The toads that jump the fastest are more likely to be larger and to have longer legs. ___________ (46)
The large yellow toads, native to South and Central America, were introduced into the north-eastern Australian state of Queensland in 1935 in an attempt to stop beetles and other insects from destroying sugarcane crops. Now up to 200 million of the poisonous toads exist in the country, and they are rapidly spreading through the state of Northern Territory at a rate of up to 60 km a year. The toads can now be found across more than one million square kilometres. ______(47) A Venezuelan poison virus was tried in the 1990s but had to be abandoned after it was found to also kill native frog species.
The toads have severely affected ecosystems in Australia. Animals, and sometimes pets, that eat the toads die immediately from their poison, and the toads themselves eat anything they can fit inside their mouth. ____________(48)
A co-author of the new study, Rick Shine, a professor at the University of Sydney, says that little attention has been given to the problems that toads face. Rick and his colleagues studied nearly 500 toads from Queensland and the Northern Territory and found that those in the latter state were very different. They were active, sprinting down roads and breeding quickly.
According to the results of the study, the fastest toads travel nearly one kilometre a night ____________ (49) But speed and strength come at a price-arthritis of the legs and backbone due to constant pressure placed on them.
In laboratory tests, the researchers found that after about 15 minutes of hopping, arthritic toads would travel less distance with each hop (跳跃).____________ (50) These toads are so programmed to move, apparently, that even when in pain the toads travelled as fast and as far as the healthy ones, continuing their constant march across the landscape.
_____________________________________________________________________
[16]
职业培训教育网 010-82333888(24小时)
正保远程教育(美国纽交所上市公司 代码:DL)
A. Furthermore, they soon take over the natural habitats of Australia's native species. B. Toads are not built to be road runners — they are built to sit around ponds and wet areas. C. But this advantage also has a big drawback — up to 10% of the biggest toads suffer from arthritis. D. But arthritis didn’t slow down toads outside the laboratory, the researchers found. E. The task now facing the country is how to remove the toads.
F. Toads with longer legs move faster and travel longer distances,while the others are being left behind. 46、答案:C
职业培训教育网名师解析:C第一段主要讲述研究显示蟾蜍会患关节炎。前面的句子讲跳得快的蟾蜍可能体型比较大并且腿更长,然后话锋一转,说这种优势也有一大弊端,那就是体型大的蟾蜍更容易患关节炎。
47、答案:E
职业培训教育网名师解析:E前文讲述澳大利亚的蟾蜍过多影响了生态平衡,后面讲的是人们尝试消灭蟾蜍但失败了,因此填入的句子应该是关于消灭蟾蜍的。
48、答案:A
职业培训教育网名师解析:A前文讲到蟾蜍的适应性极强,什么都能吃,而它的天敌却因为它的毒性而死亡了, 因此蟾蜍现在对澳大利业的生态环境产生了极大影响。
49、答案:F
职业培训教育网名师解析:F要填入的句子后面有but,说明是转折,后面讲的是速度和力量带来的负面影响,而前文则应该是讲它的优点,因此F项入选。
50、答案:D
职业培训教育网名师解析:D前文讲蟾蜍在实验室内越跳越慢,后文讲在野外蟾蜍习惯于跳跃,既使疼痛也要尽量跳得快,D项讲的是在野外蟾蜍的跳跃速度不会越来越慢,符合题意。
第6部分:完形填空(第51-65题,每题1分,共15分)
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空自确定1个最佳选项。
Scientists Develop Ways of Detecting Heart Attack
German researchers have come up with a new generation of defibrillators (除颤器)and early-warning software aimed at offering heart patients greater______ (51) from sudden death from cardiac arrest (心脏停搏).
In Germany alone, around 100, 000 people die annually ______ (52) a result of cardiac arrest and many of these cases are caused by disruption to the heart's rhythm. Those most at_______ (53) are patients who have
_____________________________________________________________________
[17]
职业培训教育网 010-82333888(24小时)
正保远程教育(美国纽交所上市公司 代码:DL)
already suffered a heart attack, and for years the use of defibrillators has proved useful in ______ ( 54 ) life-threatening disruptions to heart rhythms and correcting them automatically by intervening within seconds. These devices ______(55) on a range of functions, such as that of pacemaker (起搏器).
Heart specialists at Freiburg’s University Clinic have now achieved a breakthrough with an implanted defibrillator _____(56 ) of generating a six-channel electrocardiogram (ECG,心电图)within the body. This integrated system allows______ (57) diagnosis of severe blood-flow problems and a pending (即将发生的)heart attack, it will be implanted in______(56) for the first time this year. Meanwhile, researchers at the Fraunhofer Institute for Applied Mathematics in Kaiserslautern have developed new computer software that______ (59) the evaluation of ECG data more precise.
The overwhelming majority of patients at risk will not have an implanted defibrillator and must for this______ (60) undergo regular ECGs. “Many of the current programs only take into______ (61) a linear correlation of the data. We are, however, making use of a______( 62) reveals the chaotic patterns of heart beats as an open and complex system,” Hagen Knaf says, “in this way changes in the heart_______(63) over time can be monitored and individual variations in of ECG data, based upon 600 patients who had______ (64) a subsequent heart attack, enabled the researchers to compare risks and to show that the new software evaluates the______(65) considerably better.
51 A service B discount C advice D protection 答案:D
职业培训教育网名师解析:D本题考查名同同义。A是“服务”,B是“折扣”,C是“建议”,D是“保护”。本句的意思是“德国研究员发明了新一代的除颤器和旱期预警软件,目的是为心脏病患者提供保护,避免死于心脏停搏”,所以答案是D。
52 A for B as C with D in 答案:B
职业培训教育网名师解析:B本题考查搭配。本句的意思是“仅在德国每年就有大约10万人中于心脏停搏而死”。B项as a result of是“因此、由于”,其他选项均无此搭配,所以答案是B。
53 A risk B last C all D once 答案:A
职业培训教育网名师解析:A本题考查短语的意思。A项at risk是“处于危险中的”,B项at last是“最后”,C 项atall是“完全(不)、一点儿也(不)”,D项atonce是“立刻、马上”。本句的意思是“那些最危险的人是已经得过心脏病的人”,所以答案是A。
54 A leading B causing C diagnosing D repeating 答案:C
_____________________________________________________________________
[18]
职业培训教育网 010-82333888(24小时)
正保远程教育(美国纽交所上市公司 代码:DL)
职业培训教育网名师解析:C本题考查动词的同义。A是“领导、致使”,B是“导致”,C是“诊断”,D是 “重复”。本句的意思是“那些最危险的人是已经遭受过心脏病发作,多年来使用除颤器的人。他们证明在诊断威胁生命的心率紊乱时,及时干预来进行自动修正很有用”,所以答案是C。
55 A take B put C go D keep 答案:A
职业培训教育网名师解析:A本题考查短语的意思。A项take on是“具有(某种性质特征等)”,B项put on是 “穿、戴”,C项go on是“继续”,D项keep on是“继续”。本句的意思是“这些装置具有一系列的功能,比如起搏器的功能”,所以答案是A。
56 A worthy B full C proud D capable 答案:D
职业培训教育网名师解析:D本题考查形容同词义。本句的意思是心脏专家实现了一个突破,就是植入性的除颤器能够在体内产生六个频道的心电图。A是“值得的”,B是“充满”,C是“骄傲”, D是“能够”,所以答案是D。
57 A final B early C differential D usual 答案:B
职业培训教育网名师解析:B四个选项的意思:A是“最后的”,B是“旱期的”,C是“不同的”,D是“平常 的”。本句的意思是“这个内在的系统可以在早期诊断出严重的血流问题和即将发生的 心脏病”,所以答案是B。
58 A patients B doctors C researchers D nurses 答案:A
职业培训教育网名师解析:A本题考查名同同义。A是“病人”,B是“医生”,C是“研究员”,D是“护士”。 本句的意思是“今年它将—次被植入到病人休内”,所以答案是八。
59 A carries B has C makes D requires 答案:C
职业培训教育网名师解析:C本题考查搭配。本句的思是研究员同时也开发出新的计算机软件来见精确地对心电图的数据进行评估。C项make evaluation of是“做出评价、进行评估”,相当于carry out evaluation,所以A项错误,B、D选项均无此搭配,所以答案是C。
60 A purpose B reason C treatment D chance 答案:B
职业培训教育网名师解析:B本题考查短语的含义。本句的意思是“绝大多数处于危险中的忠者没
_____________________________________________________________________
[19]
职业培训教育网 010-82333888(24小时)
正保远程教育(美国纽交所上市公司 代码:DL)
有植入性除颤器,因此必须接受普通的心电图”。A项for this purpose是“为了这个目的”,B项for this reason是“为此,由于这个原因”,C、D选项无此搭配,所以答案是B。
61 A trouble B account C confusion D effort 答案:B
职业培训教育网名师解析:B本题考查短语搭配。本句的意思是“目前的许多程序只考虑数据的线性相关”,B项 take into account是“考虑、重视”,其他选项均无此用法,所以答案是B。
62 A what B since C it D that 答案:D
职业培训教育网名师解析:D本题考查定语从句。从句中缺少关系代同做主语,修饰process,所以答案选D : that。
63 A failures B attacks C beats D shapes 答案:C
职业培训教育网名师解析:C项heart beats是“心率”,D项heart shape是“心形”。根据下文“能够被监控”可以推断出这甩指的是心率的变化能被监控,所以答案是C。
64 A suffered B launched C avoided D started 答案:A
职业培训教育网名师解析:A本题考查动同的同义。A是“遭受、忍受”,B是“发起、发动”,C是“避免”,D 是“开始”。本句的意思是“一项陈旧的心电图数据,是基于600位遭受心脏病发作的忠者所做的,它使得研究者能够对风险做出比较,并且显示出新的软件能够对数据做出更好的评价”,所以答案是A。
65 A option B data C method D proposal 答案:B
职业培训教育网名师解析:B本题考查名同的词义。本句意思解析见上一题。A是“选择”,B是“数据”,C是 “方法”,D是“提议”,所以答案是B。
_____________________________________________________________________
[20]
职业培训教育网 010-82333888(24小时)